Sommerleir 2012 – fra mandag 16.07.2012 til søndag 29.07.2012

v/Tom Haug

Denne sommerleiren var ganske forskjellig fra tidligere leirer. Vatnar Ungdomssenter er solgt, og det betyr at vi ikke kunne ha andre leiruke der.

I stedet dro vi til Lyngdal der “Håp For Alle” ved Vidar Abrahamsen med sine medhjelpere stod for en tettpakket uke med blant annet tur til Dyreparken i Kristiansand, båttur med raske småbåter og en egen OL dag. Les mer om uken i Lyngdal på www.haapforalle.no.
Første uke var imidlertid som vanlig på Lunde leirsted ved Son. Petter hentet alle barna på Gardermoen i bussen til Svein – gratis skyss fra Gardermoen til Lunde med en flott buss – en stor takk til begge to.   

Første uke – Lunde leirsted

Det var 25 barn som kom ramlende ut av bussen. 14 gutter og 11 jenter. I år var det flere jevnaldrende gutter. De største guttene fra i fjor var ikke med på leiren. De 4 estiske lederne pluss noen av de norske hadde til tider et svare strev med å holde noenlunde kustus på gutteflokken.

Vi hadde faktisk fint vær hele uken, bortsett fra litt regn en dag. Vi koste oss med picnic på stranda, krabbefiske, fotball, hoppetau og andre leker.
Stine hadde som vanlig leire og utstyr til å lage keramikkrukker. Alle som ville fikk lage sitt eget krus, vase eller noe annet. Stine hadde nok en hjelpende hånd på verket, og resultatet ble kjempefint.

Besøksdag

Lørdag var det besøksdag. Mange av de trofaste “gamle” støttespillerne kom, og det var også nye ansiketer å se. Det er viktig for alle å se og oppleve  barna “live”, ikke bare å høre og lese om dem. Dette er virkelige mennesker med navn og personlighet, ikke bare et tårevått ansiktsbilde i et blad. Faddere og andre givere har dessuten en fin anledning til å møte hverandre. Barna opptrådte som vanlig med bevegelsessanger. “Lord I lift your name on high” er spesielt populær, og stadig nye grupper av barn læres opp av de mer proffe eldre barna.

Familien fra Vestby koser seg med grillmat

Lørdag var det besøksdag. Mange av de trofaste “gamle” støttespillerne kom, og det var også nye ansiketer å se. Det er viktig for alle å se og oppleve barna “live”, ikke bare å høre og lese om dem. Dette er virkelige mennesker med navn og personlighet, ikke bare et tårevått ansiktsbilde i et blad. Faddere og andre givere har dessuten en fin anledning til å møte hverandre. Barna opptrådte som vanlig med bevegelsessanger. “Lord I lift your name on high” er spesielt populær, og stadig nye grupper av barn læres opp av de mer proffe eldre barna.

Sommerleir2012_Web_149

Barna synger….

Sommerleir2012_Web_151

Noen av de besøkende som følger med på sangen og dansen

Kveldssamlingene er en viktig del av leiren. Vi synger sammen, nyter litt snadder som gele med vaniljesaus, is eller lapper osv. Men det er også viktig med en andakt, slik at vi kan holde fram verdier og tankesett som bygger på bibelens sunne lære. Det er ikke gjort i en håndvending å avvende barna fra å stjele, lyve, snakke stygt, sloss, tigge osv.

Sommerleir_2012_0039

Leirsangen vår gjennom mange år “Jesus is the answer” er fortsatt like aktuell og populær.

Sommerleir2012_Web_Gjertrud_173

En liten sanggruppe synger en av fellessangene

Sommerleir2012_Web_Gjertrud_309

Sommerleir2012_Web_Gjertrud_314

Sommerleir2012_Web_Gjertrud_317

To trær i hver sin bøtte illustrerer to mennesker. Barna fikk vanne trærne med vann fra et beger. På en gruppe av begrene sto det hat, bitterhet, misunnelse, vold, stygt snakk, løgn, stjele osv. Hvert beger ble helt oppi bøtta til ett av trærne. På en annen gruppe av begrene sto det glede, kjærlighet, tålmodighet, mildhet osv. Disse begerne ble helt oppi bøtta til det andre treet. På trærne kom det etterhvert frukt, en halv appelsin  på hvert tre. Barna sendte appelsinene rundt for å smake. Den ene smakte godt, den andre redselsfult. Illustrasjonen ble forklart med referanse til noen bibelvers, og forhåpentligvis vil det ha sin virkning på hva barna velger å fore seg med.

Kveldssamlingene – et møte med sang, andakt og kveldskos. Siden det var mange “eldre” barn med denne gangen lå listen noe høyere under andaktene. De estiske lederne hadde ansvaret for noen andakter og var flinke til å engasjere både små og store.
Hvert barm fikk et ny-testamente og under andakten fikk de utdelt et kort med bibelvers. De var ivrige etter å finne fram og lese i sitt eget ny-testamente.

Andre uke – Vatnar leirsted i Bø i Telemark

Dette året fikk vi leie Vartnar leirsted igjen etter at det ble solgt. Stort sett fint vær, men noe gråere enn første uke. Vi fortsatte med lagkonkurransene, fjelltur til Lifjell og en dag i Sommerland badepark. Det var forøvrig lite bading i vår egen badeelv, fordi det var lite vann!

Sommerleir 2013_42
Sommerleir 2013_05
Sommerleir 2013_37
Sommerleir 2013_36
Sommerleir 2013_35
Sommerleir 2013_18
Sommerleir 2013_17
Sommerleir 2013_28
Sommerleir 2013_39
Sommerleir 2013_40
Sommerleir 2013_38
  • image

    Test

    zbntrhb

  • image

    gwgwgew  gg