Sommerleir 2019

v/Tom Haug

Sommerleir 2019 er historie. Når vi ser tilbake, var dette en av de beste leirene vi har hatt. Det var mange som ba for leiren, og vi tror at dette var en grunn til en fin leir. Det var en fredelig og god atmosfære – ingen krangling eller konflikter. Barna forteller selv at når de kommer på leir, blir de helt annerledes. Her kan de slappe av i trygge omgivelser. Ingen som mobber eller gjør narr. Barna er åpne, og mange forteller om vonde opplevelser hjemme eller på skolen.

Som vanlig var vi mye på leirområdet med leker og moro. Vi badet på vår lokale badestrand, Krokkstrand, som ligger i gå-avstand fra leieren. Dessverre var det mange brennmaneter i år, så en dag reiste vi til Tunevannet i Sarpsborg. Det er et fint sted, og vi hadde nesten hele området for oss selv. Barna koste seg i vannet, og vi hadde lunsj i der ute i det fri.  Ført etter at all badingen nesten var unnagjort, så vi et skilt med advarsel om ikke å bade på grunn av giftige alger. Skiltet var brettet fra oss, så det var ikke lett å oppdage. Heldigvis gikk alt bra, og ingen ble syke.

Vi hadde også en dag I Oslo hvor vi spiste lunsj ved hoppet i Holmenkollbakken, tok T-banen til Jernbanetorget og gikk en tur på Operataket. Noen av de eldste barna gikk litt oppover Karl Johanns gate, mens resten lekte seg på lekeplassen ved “Tigeren”.

Takkekort sommerleir 2019 tekst

Kjøkkenet

Kjøkkenet et viktig kontaktpunkt. Her kommer barna før frokost for å få sin morgenklem. De hjelper til med matlaging, eller bare er sammen med oss. Alle har sin turn med oppvasken. De estiske lederne setter opp liste over hvilket team som har kjøkkentjeneste.

Ord for dagen ved frokosten

ggggsgggggsg

Når vi skal fort avsted etter frokost, er det gjerne Cornflakes til alle.

nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Terje steker speilegg til frokost

33 speilegg er fort gjort for den som kan det

Barna trivdes sammen oss på kjøkkenet

Aktiviteter på leirområdet

Den første leirdagen etter ankomst pleier vi alltid å være på leirområdet. De som er med for første gang for anledning til å bli kjent med leirplassen. Alle får også “akklimatisert” seg og blir bedre kjent med årets deltagere. 

Trær er til glede for noen, og til bekymring for andre (lederne)

Styltene var stadig i bruk

Trening til Lunde Games

Alle fikk en tur med veteranbilen til Bjørn

Vi hadde mye klær med oss i år. Barna sto i kø for å finne noe som passet.

Utflukter

Vi har som regel hatt en dagstur til Oslo. Det hadde vi også i år. Ved frokorstbordet pakket alle sine lunsj-matpakker og etteren kort Coirnflakes-frokost dro vi til Holmenkollbakken. Vi fant en brukbar tørr plass og spiste maten vår før vi spaserte ned til Frognertseteren til T-banen. Så bar det av sted til operataket. Etterpå lekte barna ved “Tigerplassen” utenfor Sentralbanestasjonen. Noen av de eldste barna gikk heller em tur på Karl Johans gate. Når de omsider kom tilbake dro vi til T-banen for opptelling. Ett av barna manglet, og vi satt igang en leteaksjon. Heldigvis ble hun funnet ganske fort, og vi kunne ta T-banen til Munkelia. Så var det lasagne til middag i haven til Tom og Gjertrud.

Tur til Sarpsborg

På grunn av alle brennmanetene i sjøen, reiste vi en dag til Tunevannet i Sarpsborg for å bade. Det er et flott sted, og det var ingen å se på badeplassen Vi hadde derfor spisebord og hele stranda for oss selv. Barna storkoste seg i vannet. Først etter at barna var nesten ferdige med å bade, oppdaget vi et skilt som var brettet og ikke lett å se. Det var blå-alger i Tunevannet og kommunen frarådet bading. Det gikk heldigvis bra – ingen ble syke etterpå.

Tusenfryd

En dag på Tusenfryd – noe som alle barna visste om (håpet på). Selvfølgelig var det kjempemoro for barn og ungdommelige ledere. Andre ledere trivdes godt i en stol i solen.. 

Alle laget sin egen matpakke, som vi spiste under hoppet i Holmenkollbakken.

En dag reiste vi til Oslo.

På Operataket

Mens barna lekte på Sentralbane-plassen, slappet lederne av på tilskuerplassen.

På tilbaketuren var det Lasagne til middag

Derfor kjørte vi en dag til Tunevannet i Sarpsborg for å bade.

Det var mange brennmaneter i sjøen ved Lunde-leiren,

Lunsj ved Tunevannet

Slik ser badestranden vanligvis ut. Avisartikkelen på bildet advarer mot bading.

Kveldssamlingene

Hver kveld på sommerleiren har vi en samling, med sang og kveldskos (med f.eks is, gele, sjokoladepudding, frukt, drikke o.l.) Vi har også en andakt eller et dramastykke som barna har laget selv. De elsker å lage dramastykkene selv!

To kveldssamlinger er helt spesielle. Barna blir delt i to grupper, en for de eldste og en for de minste. Vanligvis har vi alle kveldskosen i kjellerstua på Lunde. Men to ganger (dager) samles hver av gruppene til et eget opplegg. Mens resten av oss har kveldskosen i kjellerstua, samles gruppen til et festdekket bord med te-lys, blomster og potetgull strødd utover bordet. Vi har gjort det før, og barna kjennet til opplegget, og gleder seg. Det er åpenhjertige og direkte samtaler etterpå, og det er mye gråt og trøst. Det er naturlig nok bare kvinnelige ledere tilstede sammen med barna (jenter)

Sommerleir 2019_28
Sommerleir 2019_27

Total Views: 636 ,